Inte okej Nolan, INTE okej!

Jag försöker att hålla mitt eget 'skapande' borta från den här bloggen men nån måtta får det va.

Jag tyckte det va något skumt med Nolans nya trailer. När jag såg den för femte gången eller nåt sånt började jag fundera, "men vafan, jag har sett nåt väldigt likt det här förut..." och då kom jag på det.

Säg mig kära läsare om ni inte känner några likheter:


Inception Trailer ???
Airline Trailer ???
Det är en skojtrailer jag gjorde våren 2008 under mitt första år på Filmlinjen vid Fridhems Folkhögskola. Den gjordes för en kortfilm, komedin Airline, som vi hade spelat in då och som skulle ha premiär hösten -08. Jag säger inte att Inception-trailern är rippad, eller jo, det säger jag fanimej. Den är rippad! Hur Nolan eller Lee Smith (som klippt hans senaste filmer) eller vem det nu är som styrt ihop det här, har grävt fram min gamla trailer från min hårddisk vetefan, men rippad är den! Visst, jag har en något mer ironisk ton till hela det pampiga och bryter av med toner av Perez Prado, men ändå! Stilen med en teaser innehållande väldigt få klipp tillsammans med ett stegvis volymökande (jodå, precis likadant!) pulserande "soundtrack" som för att trycka fram bilderna mellan text i klassisk amerikansk snitt som rör sig fram och tillbaka mot åskådaren, jag menar... den likheten kan det inte bara vara jag som känner av.

Det är inte så att Inceptiontrailer är så nyskapande bland trailers så jag påstår inte att jag "var först" med detta trailerkoncept, inte alls. Min trailer va ju ett skämt, en liten pastisch på just sådana trailers. Det kanske säger mer hur typisk Inception-trailern egentligen är när en jävla föredetta-folkhögskolelev gör precis samma sak, för det enda folkhögskoleeleven tänkte va ju: "Nu ska jag göra en fet trailer..."
Ändå, rippad är den.

Ett problem kvarstår dock här att det finns nu folk som kan påstå att "men vadå, du gjorde ju den här inatt efter att du sett Inceptiontrailern som du älskade så". Ja, det kan vara så, jag har inga bevis mer än ett mitt ord vilket jag svär vid min grav på och många vittnen (om någon ville kliva fram här vore jag väldigt glad...) på att min trailer är ett gammalt gammalt verk.

Det är som en vän sa alldeles nyss: "Det är typ samma sak, fast Nolan har mer pengar."

... thank youPS. Mitt "sound" för trailern kommer från Dance Ejay 5. Hanz Zimmer vs Dance Ejay 5. DS.

Inception

Min nya favoritsak i hela världen, trailern till Chris Nolans nya film Inception som har premiär nästa sommar:
Sällan har en trailer, om än en teasertrailer, sagt så lite om filmen, men jävlar va schysst teaser ändå! Ganska peppig, inte sant. En väckarklocka om något.

Bara att Nolan själv förklarar handligen som "... a sciense-fiction thriller set within the architecture of the mind" får en ju löjligt nyfiken. Jag hoppas filmen är lika mystisk och kryptisk som hela försnacket och med första teasern ute är man inte besviken direkt.

Nån dude på youtube har den bästa förklaringen jag läst om handlingn hittils:
"Inception" takes place in a world where people can enter other people's dreams. Cobb (Leonardo DiCaprio) is a CEO type, who illegally dives into dreams to extract information. He does this via a portable device, which is basically an injection into the bloodstream.
Fischer (Cillian Murphy) is a business-type who is soon to become the head of a company. Cobb's team is attempting to insert an idea into his mind to compel him to split that company in two.

Det hela gick liksom så fort, känns som han slog alla off guard när han efter Dark Knight snackade så mycket om semester och chilla, det gjorde han säkert men det här är ju fan ett jätteprojekt och inte nåt man bara styr upp i en handvändning. Å andra sidan, det kanske det är... när man kollar upp teamet så är det ju verkligen Nolans "vanliga" team, de som jobbar på de största positionerna är samma folk han jobbat med senaste tre/fyra filmerna, typ. Det kanske gick jävligt fort det hele eller så har han haft manuset klart sen länge. Hans "people" kanske står i full mundering i bara väntan att han ska ringa om nya projekt så fort det ena är klart, vem vet.
Well well, manuset i alla fall, ett originalmanus av Nolan (!!). Ett helt eget originalmanus har han egentligen inte skrivit sen debuten Following även om hans manus till Memento skulle kunnas klassas som ett originalmanus trots om det är baserat på hans brors historia...

Vad betyder Inception? Jag hade ingen aning, men enligt The Free Dictionary betyder det: "The beginning of something, such as an undertaking; a commencement." En början helt enkelt...

Sen ensemblen, vilken jävla ensemble. Bara idel riktigt duktiga skådisar och självklart dyker Michael Caine upp i en mindre roll. Vi snackar namn som DiCaprio, Ken Watanabe, Marion Cotillard, Ellen Page, Joseph Gordon-Lewitt (som tog över den rollen efter att James Franco hoppat av), Cillian Murphy och då Sir Michael Caine.

Sommaren är över men plötsligt dök en anledning upp att längta till nästa sommar...

PS. Annan rolig sak appropå mystik, kolla hemsidan. Det är så vackert. DS.

RSS 2.0